Veelgestelde vragen


Letterhoogte en leesbare afstand

Wilt u weten wat de geadviseerde letterhoogte is bij een bepaalde afstand? Daarvoor hebben wij een handige tabel. Met verder nog een paar belangrijke tips & tricks.  Kijk hieronder om de tabel te bekijken.

Leesbare afstand van lettergrootte bij gevelletters en lichtreclame
PDF – 195,8 KB 1216 downloads

Montage instructie gevel letters 

Voor iemand met twee rechterhanden zijn gevel-letters met afstandhouders zelf te monteren. De instructies vindt u hieronder.
Voor de montage van gevel-letters direct op een achterwand met behulp van een plakmal, kijkt u ook hieronder.

montagehandleiding gevelletters met afstandhouders 2017
PDF – 2,1 MB 1193 downloads
plakmal montage freesletters BOSMAN 2014
PDF – 273,4 KB 1197 downloads

Wat is het aansluitschema van LED letters?

Wilt u zelf de LED-letters monteren? Zie hieronder het aansluitschema!

Aansluitschema_KLEMKO_WAGO_NL
PDF – 8,5 MB 1172 downloads

Montage instructie doosletters

Hoe u ook alweer doosletters monteert? Dat leest u hieronder!

Montage instructie doosletters
PDF – 1,4 MB 1186 downloads

Wat is het verschil tussen RAL-kleur en PMS-kleur?

Een RAL-kleur is iets anders dan een PMS-kleur. RAL-kleuren worden vaak gebruikt in verf-kleuren en plaatmaterialen en PMS-kleuren worden verder veel gebruikt voor drukwerk en websites. Om bij de PMS-kleur de dichtstbijzijnde RAL-kleur te vinden hebben wij bijgaande tabel voor u.


Wat is een EPS-bestand?

Bij bestellingen van letters en ook drukwerk wordt vaak naar een EPS-bestand gevraagd. Wat dat nou precies is vindt u hier. Ook kunt u meer te weten komen  via de volgende link  http://www.eps-bestand.nl


Waar kan ik mooie foto’s gratis downloaden?

Zoekt u mooie foto’s voor uw prints? En wilt u daar liever niet voor betalen? Begrijpelijk! Kijk eens op sites als onder andere www.pixabay.com of www.freerangestock.com . Gebruik altijd het grootste bestand, dat geeft de beste kans op een mooie print!


Kan ik wat meer informatie over DPI krijgen?

Juiste DPI-waarden zijn van belang voor een optimaal resultaat. Kijk hier waar u rekening mee moet houden bij het aanleveren van de bestanden.

De minimale en maximale resolutie van uw bestanden voor het beste eindresultaat, hangt af van de toepassing en de zichtafstand.
In het algemeen varieert de resolutie tussen de 30 tot 150 dpi. We geven u enkele tips:

  • Vanaf 70 dpi: scherpe print en ook van dichtbij goed lees- en zichtbaar. Prima resolutie voor bijvoorbeeld beurstoepassingen.
  • Tussen 30-70 dpi: prints die op een zichtafstand van enkele meters leesbaar moeten zijn. Deze resolutie gebruik je bij spandoeken of wandpanelen.
  • Minder dan 30 dpi: de resolutie voor extreem grote printafmetingen, zoals XL spandoeken of billboards. Met deze relatief lage resolutie houd u de bestanden bewerkbaar en voldoe je aan onze maximale bestandsgrootte.

DPI zijn ‘dots per inch’. Met DPI geef je het aantal pixels per inch (ter vergelijking: 1 inch = 2,54cm) aan. Hoe hoger de DPI, hoe hoger de resolutie en hoe scherper én duidelijker jouw afbeelding of ontwerp.